Βιογραφικό

Νίκη Λιώτη

Η Νίκη Λιώτη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχει εξειδικευτεί στην Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης καθώς και στην Συστημική Ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων.

Πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας με ενήλικες, παιδιά και εφήβους ιδιωτικά στο γραφείο της από το 2016, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ή online για ανθρώπους που ζουν εκτός Θεσσαλονίκης ή αδυνατούν να μετακινηθούν.

Συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς με βασικά καθήκοντα την παρακολούθηση των παιδιών, την συμβουλευτική γονέων και την διοργάνωση σχολών γονέων (Ντεκρολί, Νέα Αγωγή). Συντονίζει εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης εφήβων σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης (Εν γνώσει, Μέθοδος, Φιλολογικό Εργαστήρι).

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων “ΑΡΣΙΣ” – Υπηρεσία Υποστήριξης Ευπαθών Ομάδων και έχει εργαστεί εθελοντικά σε ποικίλους φορείς, όπως στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων “ΑΡΣΙΣ” Κέντρο Υποστήριξης Νέων, στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων “ΑΡΣΙΣ” Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, στην «Αχτίδα» Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β. Ελλάδος κ.ά.

Συνεργαζόταν με το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, όπου εισηγούνταν σεμινάρια με θέματα «Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών», «Δημιουργικοί έφηβοι – Ευτυχισμένοι γονείς – Προετοιμάζοντας τους αυριανούς ολοκληρωμένους ενήλικες» και «Εσωτερική καθοδήγηση – Ανακαλύπτοντας τον σκοπό της ζωής μας».

Έχει οργανώσει αφιλοκερδώς εργαστήρια στον χώρο της που απευθύνονται σε παιδιά ή εφήβους “Διαχειρίζομαι αποτελεσματικά το άγχος μου”, “Είμαστε όλοι ιδιοφυΐες! Καλλιεργώ όλα τα είδη νοημοσύνης!” κ.ά.

Αρθρογραφεί σε διαδικτυακά και έντυπα περιοδικά, ενώ, παράλληλα, παρακολουθεί σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες σχετικά με τα νέα δεδομένα στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Επικοινωνία

Ενδιαφέρεστε για μία συνεδρία;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!