Βιογραφικό

Νίκη Λιώτη

Η Νίκη Λιώτη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχει εξειδικευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης και ασχολείται με θέματα αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης, προγεννητικής φροντίδας και συμβουλευτικής γονέων.

Πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με παιδιά και ενήλικες ιδιωτικά στο γραφείο της από το 2016, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ή μέσω skype για ανθρώπους που ζουν εκτός Θεσσαλονίκης ή αδυνατούν να μετακινηθούν.

Συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς με βασικά καθήκοντα την παρακολούθηση των παιδιών και τον συντονισμό σχολών γονέων (Ντεκρολί, Νέα Αγωγή) και έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης εφήβων σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης (Εν γνώσει, Μέθοδος).

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων “ΑΡΣΙΣ” – Υπηρεσία Υποστήριξης Ευπαθών Ομάδων και έχει εργαστεί εθελοντικά σε ποικίλους φορείς, όπως στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων “ΑΡΣΙΣ” Κέντρο Υποστήριξης Νέων, στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων “ΑΡΣΙΣ” Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, στην «Αχτίδα» Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β. Ελλάδος κ.ά.

Συνεργάζεται με το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής στην Θεσσαλονίκη, όπου εισηγείται σεμινάρια με θέματα «Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών», «Δημιουργικοί έφηβοι – Ευτυχισμένοι γονείς – Προετοιμάζοντας τους αυριανούς ολοκληρωμένους ενήλικες» και «Εσωτερική καθοδήγηση – Ανακαλύπτοντας τον σκοπό της ζωής μας».

Οργανώνει αφιλοκερδώς εργαστήρια στον χώρο της που απευθύνονται σε παιδιά ή εφήβους “Διαχειρίζομαι αποτελεσματικά το άγχος μου”, “Είμαστε όλοι ιδιοφυΐες! Καλλιεργώ όλα τα είδη νοημοσύνης!” κ.ά.

Αρθρογραφεί σε διαδικτυακά και έντυπα περιοδικά, ενώ, παράλληλα, παρακολουθεί σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες σχετικά με τα νέα δεδομένα στο χώρο της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής.

Επικοινωνία

Ενδιαφέρεστε για μία συνεδρία;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!