Ένας πατέρας γυρίζει σπίτι από την δουλειά αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος. Στην πόρτα τον περιμένει ο 5χρονος γιος του…

ΓΙΟΣ: «Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»

ΠΑΤΕΡΑΣ: «Ναι βεβαίως, τι είναι;»

ΓΙΟΣ: «Μπαμπά, πόσα παίρνεις στη μια μέρα;»

ΠΑΤΕΡΑΣ: «Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;» ρώτησε θυμωμένα.

ΓΙΟΣ: «Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα παίρνεις στη μια μέρα;»

ΠΑΤΕΡΑΣ: «Εάν πρέπει να ξέρεις, παίρνω 50 ευρώ την μέρα».

ΓΙΟΣ: «Ωχ»…, απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω και συνέχισε… «Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις €25;»

Ο πατέρας εξαγριωμένος του απάντησε:

«Εάν ο μόνος λόγος που εσύ ρώτησες είναι, ώστε να δανειστείς κάποια χρήματα για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες, τότε να πας κατ’ ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεβάτι σου. Σκέψου γιατί είσαι τόσο εγωιστής. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.»

Το μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα. Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού και νευρίαζε περισσότερο. Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα; Μετά από μια περίπου ώρα, ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται: Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα 25 ευρώ γιατί δεν ζητάει χρήματα πολύ συχνά.

Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.

ΠΑΤΕΡΑΣ: «Κοιμάσαι αγόρι μου;»

ΓΙΟΣ: «Δεν κοιμάμαι»

ΠΑΤΕΡΑΣ: «Σκεφτόμουν, ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα. Ήταν μια μεγάλη ημέρα και έβγαλα την κούρασή μου σε σένα. Εδώ είναι τα 25 ευρώ που μου ζήτησες».

Το παιδί έτρεξε κατ’ ευθείαν επάνω του χαμογελώντας .

«Σε ευχαριστώ μπαμπά!» φώναξε. Κατόπιν, πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα. Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει να νευριάζει. Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του και κοιτάζει τον μπαμπά του.

ΠΑΤΕΡΑΣ: «Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά»;

ΓΙΟΣ: «Επειδή δεν είχα αρκετά, αλλά τώρα έχω»

«Μπαμπά, έχω 50 ευρώ τώρα. Μπορώ να αγοράσω μια μέρα του χρόνου σου; Σε παρακαλώ μείνε αύριο σπίτι. Θα ήθελα πολύ να φάμε και να παίξουμε μαζί.»

Για την υγιή ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών είναι εξαιρετικά σημαντικός ο χρόνος που αφιερώνουν οι γονείς τους αποκλειστικά γι’ αυτά. Η απουσία των δύο γονέων από το σπίτι για πολλές ώρες, λόγω της εργασίας τους, στοιχίζει πολύ στα παιδιά. Το ανικανοποίητο κενό αίσθημα δεν πρόκειται να καλυφθεί ούτε όταν ενηλικιωθούν. Το μόνο που έχουν ανάγκη είναι μια ζεστή και τρυφερή αγκαλιά, η έμπρακτη αγάπη των γονέων, η παρουσία τους. Αυτή θα συντροφεύει και θα καθοδηγεί το παιδί σε όλη του τη ζωή. Μην προσπερνάτε τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών σας! Δείτε τα, υπάρχουν εκεί για σας!

Να έχετε μια καλή χρονιά, με υγεία και χαμόγελα! Κρατήστε τους ανθρώπους που σας αγαπούν κοντά σας και χαρείτε όλες τις πολύτιμες στιγμές που σας χαρίζουν τα παιδιά σας!