Η μορφοποιός δύναμη της εγκύου

Για το μωρό που κουβαλά στη μήτρα της, η μητέρα είναι το παράθυρό του στον κόσμο. Ό,τι βλέπει η έγκυος γυναίκα, επηρεάζει το σώμα της αλλά και το αγέννητο παιδί της. Οι οπτικές της εμπειρίες προκαλούν χημικές αποκρίσεις σε όλο το σώμα, οι οποίες μπορούν να της φτιάχνουν ή να της χαλούν τη διάθεση.

Όσο είναι δυνατόν, κυρίως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, η μέλλουσα μητέρα ας περιορίσει την έκθεση σε οπτικά ερεθίσματα που τής προκαλούν αναστάτωση ή φόβο, όπως ταινίες τρόμου ή βίας, ειδήσεις ή τηλεοπτικές εκπομπές που προκαλούν άγχος και ανησυχία. Ας επιδιώκει να έρχεται σε επαφή με οπτικές εμπειρίες που την ευχαριστούν. Είναι καλό να παραμείνει συνειδητή ως προς τις εικόνες που βλέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανακαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο την επηρεάζουν.

Οι Αρχαίοι Έλληνες στόλιζαν τα σπίτια τους με όμορφα αγάλματα για να τα θαυμάζουν οι έγκυες γυναίκες και να γεννούν όμορφα και γενναία παιδιά.

Ας θαυμάζει τα όμορφα χρώματα της ίριδας στη φύση, καθώς η ομορφιά του κάθε χρώματος θα χαρίσει στο παιδί την αρετή του:

· Το κόκκινο συμβολίζει τη ζωντάνια, το δυναμισμό, την τόλμη.

· Το πορτοκαλί, την καθαρότητα του αίματος, την αγνότητα της ψυχής.

· Το κίτρινο, την εξυπνάδα και το χρυσαφί του ήλιου, τη σοφία.

· Το πράσινο, την ελπίδα, την αισιοδοξία, την αφθονία, τη γενναιοδωρία.

· Το γαλάζιο, τη γαλήνη, τη μουσικότητα, την αρμονία

· Το κυανό, τη δικαιοσύνη, την αλήθεια, τη σταθερότητα, την τιμιότητα.

· Το ιώδες, την υψηλή πνευματικότητα, το πνεύμα της θυσίας.

Ας προτιμά η έγκυος να φοράει ρούχα με ζωντανά χρώματα θεραπεύοντας τον εαυτό της και τους γύρω της από αρνητικά συναισθήματα και δυσαρμονικές καταστάσεις και δημιουργώντας ένα περιβάλλον χαρούμενο και αρμονικό. Φορώντας μαύρα σκορπάμε γύρω μας και μέσα μας συναισθήματα μελαγχολίας, πλήξης και καταστροφικότητας.

Έτσι, λοιπόν, η έγκυος γυναίκα έχει τη δύναμη να επηρεάζει απόλυτα το αγέννητο μωρό της τόσο μέσα από τις εικόνες που βλέπει, όσο και με την εικόνα που σχηματίζει για το μωρό της με τη βοήθεια της φαντασίας της, κυρίως όταν αυτή η εικόνα είναι γεμάτη αγάπη και θετικά συναισθήματα.

Αν η έγκυος προσανατολίζει τη σκέψη και το συναίσθημά της στις χάρες και τα προτερήματα, στις ανθρώπινες αρετές, δημιουργεί έναν άνθρωπο όχι μόνο ωραίο, αλλά και ενάρετο και με ψυχικά χαρίσματα.

Ας έχει, λοιπόν, επίγνωση η μέλλουσα μητέρα των οπτικών ερεθισμάτων με τα οποία έρχεται σε επαφή. Ας αναζητά διαρκώς εικόνες και οπτικές εμπειρίες που της φτιάχνουν τη διάθεση και της προκαλούν γαλήνη και αρμονία. Ας έρχεται καθημερινά σε επαφή με τη φύση, θαυμάζοντας την ομορφιά και την απεραντοσύνη της, τη σοφία με την οποία είναι όλα πλασμένα και ας οραματίζεται το παιδί της μέσα στο φως και αυτή τη σοφία.

Βιβλιογραφία:

Chopra D., Simon, D., Abrams, V., (2006). Τέλειο ξεκίνημα, Ευτυχισμένη ζωή. Εκδόσεις: Έσοπτρον

Μάρη, Ι. (2004). Ευγονία: Προγεννητική Αγωγή. Η αγωγή του παιδιού αρχίζει από τη σύλληψη. Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος