Αξιοποιώντας τις δυνάμεις του καλοκαιριού για μια εποικοδομητική χρονιά

Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, οι αργόσυρτοι, ξεκούραστοι ρυθμοί του αρχίζουν σταδιακά να αντικαθίστανται από μία μεγαλύτερη κινητοποίηση και δραστηριοποίηση ενώ η διάθεση για δημιουργία επανέρχεται δυναμικά.

Δεν έχει σημασία αν κάναμε «διακοπές» για τρεις μήνες, μία εβδομάδα ή δύο μέρες. Όπως και όπου κι αν πέρασε ο καθένας το διάστημα αυτό, στην παραλία, στο βουνό ή στην πόλη, το καλοκαίρι, ο ήλιος, η βραδινή δροσιά, η ανεμελιά, η πιο χαρούμενη διάθεση των ανθρώπων αναπτερώνουν το ηθικό μας και ανανεώνουν τις δυνάμεις μας.

Το καλοκαίρι μας προσφέρει μία καλή ευκαιρία για σκέψη, αποφόρτιση από τους καθημερινούς εντατικούς ρυθμούς ζωής, ανασυγκρότηση των δυνάμεων μας, αναπροσαρμογή ή θέσπιση νέων στόχων και προγραμματισμό των σχετικών ενεργειών προς υλοποίησή τους ενώ η διάθεση για εξερεύνηση και καινοτομία είναι σε υψηλά επίπεδα · θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το καλοκαίρι σαν μία περίοδο «αναγέννησης» στη μέση της χρονιάς, που μας βοηθά στην ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας μας, την διόρθωση ή την τροποποίηση των βημάτων που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι τώρα.

Εσάς με ποιες δυνάμεις σας εξόπλισε το φετινό καλοκαίρι; Τι θα αξιοποιήσετε και τι θα κρατήσετε ως αποθέματα για την συνέχεια της χρονιάς; Ποιους στόχους θέλετε να υλοποιήσετε ήδη από το φθινόπωρο; Τι θα θέλατε να αλλάξετε στην μέχρι τώρα εξέλιξή σας και τι θα θέλατε να παραμείνει σταθερό; Θα ανακατανείμετε την ενέργειά σας προς νέες κατευθύνσεις ή θα παραμείνετε σταθεροί και αφοσιωμένοι στην πορεία σας;