Κάτι που παρατηρούμε όλοι μας να συμβαίνει ή και να κάνουμε οι ίδιοι, είναι να είμαστε διαρκώς σε μια αναμονή, περνάμε την κάθε μέρα περιμένοντας κάτι να συμβεί, προσμένοντας το Σαββατοκύριακο που δεν δουλεύουμε, το καλοκαίρι για να ξεκουραστούμε, την εκπλήρωση όλων μας των ονείρων για να βιώσουμε την ευτυχία.

Και φτάνουμε μετά από πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια, να συνειδητοποιούμε ότι όλον αυτόν τον καιρό ζούσαμε διεκπεραιωτικά, για να περνούν απλά οι μέρες. Και, ακόμα και όταν ερχόταν η πολυπόθητη κατάσταση που αναμέναμε, δεν την ζούσαμε όπως προσδοκούσαμε και περιμέναμε πάλι από την αρχή.

Ξεχνάμε, όμως, μία αλήθεια: κάθε μέρα συνιστά μία μικρογραφία της ζωής μας. Ο τρόπος που ζούμε τις ώρες μας διαμορφώνει τα χρόνια μας. Ο τρόπος που ζούμε τις μέρες μας διαπλάθει τη ζωή μας. Αυτό που κάνουμε σήμερα δημιουργεί στην ουσία το μέλλον μας. Με τον καιρό, κάθε επιλογή που κάνουμε, μικρή ή μεγάλη, έχει σημασία αφού μας οδηγεί στα μονοπάτια της ζωής. Δεν υπάρχει μέρα που να μην είναι σημαντική.

Όσα λέμε, σκεφτόμαστε και κάνουμε καθορίζουν αυτό που σε λίγα χρόνια θα αποτελεί το παρελθόν, το σύνολο της ζωής μας. Όταν θα πλησιάζουμε στο τέλος, θα είμαστε περήφανοι και θα νιώθουμε πλήρεις για όσα έχουμε ζήσει ή θα μετανιώνουμε και θα ελπίζαμε να είχαμε κι άλλο χρόνο μπροστά μας για να διορθώσουμε καταστάσεις, να λειτουργήσουμε με διαφορετικό τρόπο, να ζούσαμε στην ουσία μία άλλη ζωή;

Από ποιες δραστηριότητες απαρτίζεται η κάθε μας μέρα; Κάνουμε όσα λέει η καρδιά μας ή περιμένουμε ένα κάποτε, κάπου, κάπως …; Όλη μας η ζωή καθορίζεται από την κάθε μας στιγμή, την κάθε μας μέρα.

Βγες, λοιπόν, από την αναμονή, σταμάτα να ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο και ζήσε το τώρα, ζήσε το σήμερα, που είναι εδώ και έχεις όλες τις επιλογές μπροστά σου. Βάλε χρώμα και αγάπη σε ό,τι κι αν κάνεις, χαμογέλα περισσότερο, ακολούθησε το ένστικτό σου, ξεκίνα ένα διαφορετικό μονοπάτι, τόλμα να διαφοροποιηθείς από τα καθιερωμένα. Το αύριο δεν το ξέρει κανείς μας, αλλά το σήμερα μπορείς να το φτιάξεις όπως θέλεις εσύ!